Update boomplantweken

De eerste boomplantweek zit er zo goed als op. In deze eerste boomplantweek zijn we begonnen met vier dorpen. Alle activiteiten gebeuren dit jaar helaas allemaal op afstand. Het is mooi om te zien dat de samenwerking met onze lokale contactpersonen soepel verloopt.

De tabel hieronder toont per dorp het aantal bomen dat verdeeld is en het aantal families dat de bomen heeft gekregen. Daarnaast toont de tabel het aantal openbare plekken als moskeeën, scholen en begraafplaatsen waar geplant is. Alleen voor Bouanqoud geldt dat er door omstandigheden nog een lading bomen bezorgd moet worden. Dat zal deze week gebeuren.

Dorp Bomen Families Openbare plekken
Asht Tayar (Iyzennayn) 2711 41 5
Bouanqoud (Iyzennayn) 1386 20
Ikhababn (Iyzennayn) 1220 20
Sidi Aisa (Iyzennayn) 2835 45 1
Totaal 8152 126 6
Bekijk hier de kaart voor de locatie van deze dorpen.

In overleg met de contactpersonen in de dorpen hebben we voor elk dorp een zo divers mogelijk pakket samengesteld, ook op basis van de beschikbaarheid water. Daarnaast zijn er ook bomen uitgedeeld aan enkele personen die we hebben geinterviewd binnen het Frame, Voice, Report project. Dit als dank voor hun bijdrage. Die bomen zijn gekocht met de geldprijs die we hebben gewonnen met een publieksprijs(€750) voor een van de geproduceerde video's.
Op deze pagina is beeldmateriaal te bekijken dat we toegestuurd hebben gekregen uit de vier genoemde dorpen.

Tweede boomplantweek

Met de tweede boomplantweek die vanaf maandag 21 december is begonnen, richten we ons op zes dorpen. De tabel hieronder toont het aantal bomen en het aantal families aan wie de bomen uitgedeeld zullen worden.

Dorp Bomen Families Openbare plekken
Anzakh (Thamsaman) 2835 45
Ibourqbathn (Iyzennayn) 1403 23
Igardohan (Asth Touzine) 1200 22 3
Tghanint (Imouzern) 1953 31
Thasthit (Iyzennayn) 1220 20
Trathna n Iyarmaous (Asht Touzine) 1386 20
Totaal 9861 161 3
We zullen binnenkort de kaart bijwerken met de locatie van deze zes dorpen. De komende dagen zullen we het binnenkomende beeldmateriaal weer delen via de facebookpagina van riforest facebook.com/riforest.nl

Dankzij de donateurs

Dit is natuurlijk alleen mogelijk dankzij alle donateurs. Hartelijk dank namens alle families. Dat de bomen veel goeds mogen brengen.
21 december 2020